Vergoeding Steunzolen of correctiezolen verzekering
Vergoedingen
- Overzicht vergoedingen
- Vergoedingen Woningaanpassing Verzekering
- Vergoeding Verdoving Verzekering
- Vergoeding Proctologie Verzekering
- Vergoeding Proctologie (alternatief genezer)
- Vergoeding Tandimplantaat (tandheelkunde) verzekering
- Vergoeding Stoppen met roken verzekering
- Vergoeding Oedeemtherapie
- Vergoeding Overgangsconsulente verzekering
- Vergoeding Steunzolen of correctiezolen verzekering
- Vergoeding Laserepilatie verzekering
Voeten zijn de fundering van je lichaam. Een afwijking of klacht aan de voet kan gevolgen hebben voor de rest van het lichaam. Een zwakke fundering moet je versterken. Dat doen steunzolen. Ze bieden ondersteuning aan de voet en de rest van het lichaam. De zwakke plekken worden ondersteunt en versterkt. Steunzolen kunnen onder bepaalde voorwaarden vanuit de aanvullende zorgverzekering worden vergoed.
Aanvullende vergoeding steunzolen
Heb je komend jaar (nieuwe) steunzolen nodig? Dan is het verstandig een aanvullende verzekering af te sluiten. Onderstaande pakketten vergoeden de zolen volledig tot €150.
Vergoeding steunzolen vergelijken
Om zeker te weten dat niet alleen je steunzolen vergoed worden, maar ook alle andere zorg die je denkt nodig te hebben in 2019, kun je het beste een vergelijking maken. Je kunt precies aangeven wat je allemaal nodig hebt en je ziet vervolgens direct waar je het goedkoopste uit bent.
Waarom is zorgverzekeringen vergelijken voor mij de moeite waard?
- De premie van je huidige verzekeraar stijgt
- In 2019 wijzigen de dekkingen en voorwaarden
- Je bespaart op je aanvullende verzekeringen
Inhoudsopgave
- Wat doet een steunzool?
- Wie maakt de steunzool?
- Een steunzool bij voetklachten
- Wanneer heb je steunzolen nodig?
- Hoe wordt de steunzool gemaakt?
- Heeft jouw kind steunzolen nodig?
- Worden steunzolen vergoed?
- Vallen steunzolen onder het eigen risico?
- Wordt ook de podotherapeut vergoed?
- Geen verwijzing nodig
- Aanvullende verzekeringen vergelijken
- Bekijk de vergoedingen per verzekeraar
Wat doet een steunzool?
Een steunzool biedt ondersteuning aan het gewricht van de voet, enkelbanden en kapsels. Steunzolen worden ook correctiezool, inlegzool of inlay genoemd. Veel lichamelijk klachten kunnen vanuit een verkeerde stand van de voeten worden verklaard. Dit werkt door in de rest van het lichaam. Een steunzool kan dit op de volgende manieren verhelpen:
- De spanning van verschillende spieren wordt verlicht.
- Het corrigeert de stand van de voeten.
- De houding van het lichaam wordt verbeterd.
- De druk wordt beter over de voeten verdeeld.
- De voeten krijgen meer ruimte in de schoen.
- Het looppatroon wordt verbeterd.
Steunzolen bieden niet altijd meteen verlichting aan. Vaak moeten de voeten en de rest van het lichaam wennen aan de correctiezolen. Het is dus niet vreemd om aan het begin pijn in de spieren en voeten te voelen of snel vermoeid te raken. Doorgaans verdwijnen deze klachten binnen 14 dagen. Als de klachten langer aanhouden, neem dan voor de zekerheid contact op met je specialist.
Wie maakt de steunzool?
Voor het vervaardigen van steunzolen kun je bij verschillende specialisten terecht. De podotherapeut of orthopeed make de correctiezool op maat voor je. Wat is het verschil tussen een podotherapeut en een orthopeed? De podotherapeut is gespecialiseerd in de voet en de daarbij behorende klachten. Een orthopeed houdt zich bezig met het bewegingsapparaat in bredere zin. Een orthopedisch chirurg plaats bijvoorbeeld ook kunstheupen en -knieën.
Een steunzool bij voetklachten
Een steunzool biedt bij voetklachten ondersteuning. Bij de volgende klachten kan een steunzool uitkomst bieden:
- Platvoeten
- Holvoeten
- Overbelasting van de voorvoet
- Peesplaatontsteking
- Hielspoor
- Beenlengteverschil
- Overmatige eeltvorming
- Doorgezakte voorvoet of middenvoet
- Voorvoetklachten
- Of andere afwijkingen aan de voetstand.
Wanneer heb je steunzolen nodig?
Steunzolen bieden niet alleen verlichting bij voetklachten. Vaak vinden andere klachten aan het lichaam hun oorsprong in de voetstand en houding. Een steunzool kan dan corrigerend werken. Denk aan de volgende problemen:
- Klachten aan rug, nek of schouder
- Klachten aan lies of heup
- Klachten aan knie
- Eeltvorming en likdoorns
- Scheefstand
- Spierspanningen
- Spanningsverschillen
- Sportblessures
- Bepaalde vormen van reuma
- Diabetes
Hoe wordt de steunzool gemaakt?
De steunzool wordt op maat gemaakt. De podotherapeut maakt een afdruk van de voet. Dit kan op verschillende manieren. Er kan een gipsafdruk of inktafdruk van de voet worden gemaakt. Tegenwoordig kan er ook een 3D-scan van de voet worden gemaakt. Met de afdruk of scan kan het probleemgebied worden opgespoord. De correctiezool zal de probleemgebieden corrigeren of ondersteunen.
Heeft jouw kind steunzolen nodig?
Pas na de derde verjaardag van je kind is het mogelijk vast te stellen of hij of zij correctiezolen nodig heeft. Het is bijvoorbeeld heel normaal dat baby’s de eerste jaren van hun leven platvoeten hebben. Ook hoort het bij de normale ontwikkeling van een baby dat de benen in een O-vorm staan. Bij de eerste stappen worden de benen rechter of gaan ze zelfs in een X-vorm staan. Ook dit hoort bij de normale ontwikkeling van het kind. Na de derde verjaardag kun je vragen gaan stellen over de loophouding van je kind. Heeft hij of zij nog steeds X-beentjes of zijn de voetbooggewelven nog steeds niet zichtbaar? Je kunt dan de huisarts, podotherapeut of orthopedist raadplegen. Deze kan oordelen of steunzolen echt nodig zijn.
Worden steunzolen vergoed?
Steunzolen worden niet vanuit de basisverzekering vergoed. Het is wel mogelijk een aanvullende verzekering af te sluiten waarin ze worden vergoed. Steunzolen vallen bij sommige verzekeraars onder de vergoeding voor hulpmiddelen. Hier kan een maximumbedrag gelden. Andere hulpmiddelen zijn bijvoorbeeld gehoorapparaten of incontinentiemateriaal. Bij andere verzekeraars vallen steunzolen onder de vergoeding voor podotherapie. Bekijk dus goed hoe de zorgverzekeraar het heeft geregeld. De voorwaarden kunnen verschillen tussen zorgverzekeraars. Neem goed de polisvoorwaarden door. Neem contact op met je zorgverzekeraar bij onduidelijkheid.
Vallen steunzolen onder het eigen risico?
Steunzolen kunnen alleen vanuit de aanvullende verzekering worden vergoed. Vergoedingen uit de aanvullende verzekering vallen niet onder het eigen risico.
Wordt ook de podotherapeut vergoed?
Als je steunzolen vanuit de aanvullende zorgverzekeringen worden vergoed, betekent dit niet per definitie dat het aanmeten van de zolen ook wordt vergoed. Sommige verzekeraars vergoeden de steunzolen als hulpmiddel. Een bezoek aan de podotherapeut valt namelijk niet onder de vergoeding voor hulpmiddelen. Wil je meer weten over de podotherapeut? Bekijk de Vergoedingen Podotherapie.
Geen verwijzing nodig
Steunzolen worden doorgaans door de podotherapeut gemaakt. Als podotherapie vanuit je aanvullende verzekering wordt vergoed, kun je zonder verwijzing een afspraak maken. Controleer eerst goed of je zorgverzekering ook een bezoek aan de podotherapeut vergoed.
Aanvullende verzekeringen vergelijken
Wil je je laten verzekeren voor steunzolen? Maak gebruik van onze zorgvergelijker en vindt de beste voorwaarden tegen de scherpste tarieven.
Bekijk de vergoedingen per verzekeraar
Deze vergoedingen gelden voor een 25 jarige vrouw en hebben betrekking op het jaar 2019. Kijk voor de persoonlijke polisvoorwaarden altijd op de website van de zorgverzekeraar.
Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Overstappen.nl werkt dagelijks aan het accuraat bijhouden van de informatie omtrent zorgverzekeringen. De zorgbranche is echter een snel veranderend landschap. Voor het beste advies neem je contact op met je huisarts. Kijk ook altijd eerst naar de specifieke polisvoorwaarden in onze vergelijker.
Waarom is zorgverzekeringen vergelijken voor mij de moeite waard?
- De premie van je huidige verzekeraar stijgt
- In 2019 wijzigen de dekkingen en voorwaarden
- Je bespaart op je aanvullende verzekeringen
Vergoedingen
- Overzicht vergoedingen
- Vergoedingen Woningaanpassing Verzekering
- Vergoeding Verdoving Verzekering
- Vergoeding Proctologie Verzekering
- Vergoeding Proctologie (alternatief genezer)
- Vergoeding Tandimplantaat (tandheelkunde) verzekering
- Vergoeding Stoppen met roken verzekering
- Vergoeding Oedeemtherapie
- Vergoeding Overgangsconsulente verzekering
- Vergoeding Steunzolen of correctiezolen verzekering
- Vergoeding Laserepilatie verzekering