Internet vergelijken

Vergelijk internet

supplier-logo
€23,75
per maand
100 Mb/s
Internetsnelheid
checkmark 6 maanden x € 23,75 korting
checkmark Zorgeloos overstappen en Overal in huis wifi
supplier-logo
€49,50
per maand
500 Mb/s
Internetsnelheid
checkmark 6 maanden x €13,00 korting
checkmark Geen activatiekosten t.w.v. €19,95
supplier-logo
€19
per maand
100 Mb/s
Internetsnelheid
checkmark 6 maanden x €15,00 korting
checkmark Altijd de maximaal haalbare snelheid

Alleen internet

Ben je toe aan een goedkoper internetabonnement? Overweeg je een alles in 1 pakket? Naast dat Overstappen.nl de goedkoopste internetabonnementen voor je in kaart brengt, geven we je ook de informatie die je nodig hebt om een goede keuze te maken. Het begint met een postcodecheck, omdat alle internetaanbiedingen zijn afgestemd op de plek waar je woont. Vervolgens brengen we alle aanbiedingen voor je in kaart zodat je goed internet kan vergelijken

Weet je nog niet exact waar je naar op zoek bent? Denk dan eens na over wat voor internetter je bent, welke snelheden je wenst voor je internetgebruik en welk pakket iets voor jou is. Bij ons vergelijk je internetabonnementen of combinatiepakketten op je persoonlijke voorkeuren: snelheid en maandelijkse kosten. Onze internetvergelijker helpt je bij je keuze en zet de goedkoopste aanbiedingen op een rijtje.

Zelf internet vergelijken: een tijdrovende klus

Zelf internet vergelijken is een tijdrovend klusje. Je moet de websites van alle internetaanbieders bezoeken en lijstjes bijhouden. Daarnaast verschillen internetabonnementen sterk in specificaties als:

 • abonnementskosten
 • internetsnelheid
 • aantal e-mailadressen
 • gratis draadloos modem

Het feit dat aanbieders op verschillende manieren korting geven, maakt het vergelijken niet eenvoudig. Sommige kortingen gelden alleen de eerste maanden of het eerste jaar. Als je zelf een vergelijking wilt maken, moet je de websites van alle internetaanbieders afgaan en bijhouden hoeveel je bij elke provider betaalt. Omdat er zoveel keuze is, zie je misschien door de bomen het bos niet meer.

Door de Overstappen.nl internetvergelijker te gebruiken, heb je in een paar seconden alle aanbiedingen op een rijtje. Laat ons je helpen in je keuze voor een goedkoop én passend internetabonnement.

  Wat voor internetter ben je?

  Hoe kies je het internetabonnement wat het beste aansluit op jouw voorkeuren? Als eerste is het belangrijk om te beslissen wat je allemaal op het internet wilt gaan doen. Surf je zo nu en dan wat rond en check je verder alleen maar je mail? Dan kun je prima uit de voeten met een goedkoper abonnement, zoals ADSL of misschien een kabelverbinding.

  Ben je veel online? Speel je games en/of download je veel muziek, films en series? Wil je niet dat je favoriete spel wordt onderbroken omdat je muziek aan het downloaden bent? Dan is het verstandig om een abonnement te kiezen met een hoge internetsnelheid, zoals glasvezel internet. Door duidelijk voor ogen te hebben waar je het internet voor gaat gebruiken, weet je zeker dat je een abonnement afsluit dat bij je past.

  De internetsnelheden per internetverbinding

  ADSL: een goedkope internetverbinding
  Bij een ADSL verbinding is er sprake van een splitsing voor het overbrengen van het telefoon- en internetverkeer. De snelheid van ADSL gaat tot 50 Mb/s. De werkelijke snelheid van ADSL is ongeveer de helft van wat er wordt gezegd. De snelheid wordt minder hoog als je verder van een wijkcentrale woont en als je gebruikmaakt van interactieve televisie, gaat dit ook van je snelheid af. Check dus altijd via je postcode of er op je adres een ADSL verbinding mogelijk is die snel genoeg is voor digitale televisie.

  Kabelverbinding: een goede internetverbinding
  Kabelaanbieders zijn van origine TV-aanbieders. Je moet daarom verplicht televisie als dienst afnemen. Kabelaanbieders zitten veel dichter bij de toegezegde snelheid. De snelste kabelabonnementen zitten op dit moment rond de 200 Mb/s. Er is echter geen keuzevrijheid omdat kabelproviders alleen leveren binnen een bepaalde regio. Doe een postcodecheck zodat je kunt zien welke kabelaanbieder de beste diensten kan leveren op je adres.

  Glasvezel: de snelste internetverbinding
  Bij een glasvezelaanbieder heb je de keuze uit internetsnelheden tot wel 500 Mb/s. De daadwerkelijke gehaalde snelheid is bij glasvezel afhankelijk van de aanbieder en meerdere factoren. Glasvezel is nog niet overal in Nederland beschikbaar, maar is wel in opkomst. Doe de postcode- of regiocheck om te kijken of er glasvezel in je woonplaats beschikbaar is.

  Internet vergelijken

  Internet vergelijken: advies op maat

  Welke eigenschappen zijn voor jou belangrijk als je een internetabonnement afsluit? Kies je voor de goedkoopste optie of vind je de internetsnelheid belangrijker? Gaat je voorkeur uit naar een bepaald type aansluiting (ADSL, kabel of glasvezel)? Via onze vergelijker krijg je een duidelijk overzicht van de beschikbare internetabonnementen op jouw adres. Speciaal voor jou gesorteerd op aantrekkelijke prijzen en de gewenste snelheid, met uitgebreide specificaties. Zo weet jij precies waar je aan toe bent en helpen wij je bij het maken van de juiste keuze.

  Of toch een pakket met internet, bellen én televisie?

  Een alles in 1 pakket
  Een alles in 1 pakket is een bundeling van een drietal telecomdiensten: internet, televisie en bellen. De keuze voor dit pakket heeft twee voordelen: het krijgen van korting bij de aanschaf en het ontvangen van maar één factuur.

  Waarom je korting krijgt
  Korting krijg je door de onderlinge concurrentie en het (digitale) televisieaanbod, waardoor er vaak goede aanbiedingen voor het oprapen liggen. Aanbieders geven ook vaak korting of een welkomstcadeau aan nieuwe klanten.

  Slechts één factuur van één provider
  Bij het alles in 1 pakket krijg je slechts één factuur van één provider. Als je de drie diensten bij verschillende internet aanbieders afsluit, krijg je ook drie rekeningen. Wanneer er een probleem ontstaat bij een van de diensten is het vaak even zoeken naar de contactpersoon of contactgegevens van de bijbehorende bedrijven. Daarnaast heb je één aanspreekpunt waar je terecht kunt met eventuele ongemakken.

  Het goedkoopste pakket vinden
  Je wilt het beste pakket voor de meest gunstige prijs. Logisch! Het pakket moet natuurlijk ook aansluiten op je persoonlijke wensen. Dit alles kun je binnen enkele minuten verwezenlijken met de internetvergelijker van Overstappen.nl.

  Weet je nog niet goed welke specificaties voor jou belangrijk zijn? Dan kun je via onze internetvergelijker rustig op onderzoek uit. Onze vergelijker leidt je langs belangrijke punten waardoor je snel in de gaten krijgt hoe snel je internetaansluiting moet zijn om, bijvoorbeeld, je favoriete muziek te streamen via Spotify. Weet je niet hoeveel data je nodig hebt voor het gebruik van al je applicaties? Ook daar krijg je antwoord op. Naderhand weet je precies waar je voorkeur ligt en kun je beginnen met vergelijken. Binnen 5 minuten vind je bij ons het goedkoopste internet pakket.

  telfort
  Tele2
  Fiber
  t-mobile
  nle

  Waarom internet vergelijken via Overstappen.nl?

  Online internet vergelijken is nog nooit zo makkelijk geweest. Je vergelijkt, je stapt over én je bespaart. Voor het vinden van een internetprovider die goedkoop is en aansluit bij je persoonlijke voorkeur, ben je bij onze internetvergelijker aan het juiste adres.