Zorgverzekering

Vergelijk binnen 1 minuut je zorgverzekering

Vul je gegevens in en check je besparing

supplier-logo
€105,25
per maand
checkmark Ziezo Selectief
checkmark Directe acceptatie
checkmark Eigen risico van €385
supplier-logo
€116,95
per maand
checkmark Betaal eigen risico in termijnen
checkmark Bepaal wanneer je premie betaalt
checkmark Eigen risico van €385
supplier-logo
€119,08
per maand
checkmark Vrije zorgkeuze
checkmark Second opinion door specialisten
checkmark Eigen risico van €385

Wij vergelijken de volgende verzekeraars

Klanten over Overstappen.nl

  Zorgverzekering vergelijken loont

  icon

  103.598

  vergelijkers gingen je deze maand voor

  icon

  €250,-

  bespaar je jaarlijks op je zorgverzekering

  icon

  9.0

  onze gemiddelde klantwaardering

  Zorgverzekering vergelijken

  In onze zorgvergelijker kun je binnen 5 minuten eenvoudig alle zorgaanbieders vergelijken. Per zorgverzekeraar zie je hoeveel vrije zorgkeuze je hebt en zie je de acceptatietijd. Je kunt ook zien wat wel en niet vergoed wordt. De goedkoopste zorgverzekeraar staat altijd bovenaan in onze vergelijker. Op die manier vind jij gemakkelijk en snel de beste zorgverzekering. Overstappen is helemaal gratis en wij zorgen er samen met je nieuwe zorgverzekeraar voor dat de overstap vlekkeloos verloopt.


  Wanneer overstappen zorgverzekering?

  Geen zin om te lezen? Luister hier.

  Vanaf 12 november tot en met 31 december heb je de tijd om over te stappen van zorgverzekering. Dit is een jaarlijks moment om je huidige zorgverzekering onder de loep te nemen en eventueel een nieuwe zorgverzekering te kiezen met een beter passende dekking. Stap je voor 1 januari 2020 over? Dan gaat je nieuwe verzekering per 1 januari van 2020 in. Verder hoef je je geen zorgen te maken over het opzeggen van je zorgverzekering, want je nieuwe zorgverzekeraar zegt je oude zorgverzekering op. Heb je je verzekering voor 31 januari opgezegd en wil je overstappen na 1 januari? Dan heb je nog tot 1 februari de tijd om een verzekering uit te zoeken.


  Waarom zorgverzekering vergelijken?

  Je kunt jaarlijks een aardig bedrag besparen op je zorgverzekering als je een kort moment de tijd neemt om een vergelijking te maken. Dit zijn de redenen waarom je zorgverzekeringen het beste met elkaar kunt vergelijken:

  • Je premie en voorwaarden veranderen ieder jaar

  Ieder jaar verhogen de zorgverzekeraars hun zorgpremies en veranderen ze hun polisvoorwaarden. Door een kort moment de tijd te nemen om een vergelijking te maken, kun je jaarlijks een aardig bedrag besparen op je zorgverzekering. Ook op je basisverzekering, want deze premie verandert ook ieder jaar.

  • Je zorgbehoefte verandert

  Omdat je niet ieder jaar dezelfde zorgbehoefte hebt, is het slim om je zorgverzekering ieder jaar opnieuw onder de loep te nemen. Ben je bijvoorbeeld van plan aankomend jaar een beugel te nemen, meer naar de fysiotherapeut te gaan of wil je gebruik gaan maken van alternatieve geneeswijzen? Dan is het verstandig om een aanvullende verzekering te nemen die deze kosten dekt.

  • Vaak voordeliger dan een verzekering via je werkgever

  Het afsluiten van een zorgverzekering via je werkgever lijkt misschien voordeliger vanwege de collectiviteitskorting, maar dat is het helaas niet. Vaak is de premie waarover de korting heen gaat hoger, waardoor je uiteindelijk onder de streep nog steeds te veel betaalt. Het afsluiten van een individuele zorgverzekering via onze vergelijker is sowieso goedkoper.

  • Het is gratis, gemakkelijk en kost je nog geen 5 minuten

  Overstappen van zorgverzekering is gratis en gemakkelijk. Met behulp van onze vergelijker vind je binnen 5 minuten de goedkoopste zorgverzekering afgestemd op jouw wensen en behoeften. En wie wil dat nou niet? Want zeg nou zelf; het is toch fijn om maandelijks wat geld over te houden voor andere dingen? Het leven is al duur genoeg! Stap direct over van zorgverzekeraar en wij helpen je met de rest. Wij zorgen er samen met je nieuwe zorgverzekeraar voor dat je overstap vlekkeloos verloopt.


  Zorgverzekering vergelijken in 3 stappen:

  1. Vul je gegevens in en vergelijk zorgverzekeringen.
  2. Gebruik de filters om jouw specifieke wensen en behoeften aan te geven.
  3. Kies de beste zorgverzekering die aan jouw wensen voldoet en overstappen maar!

  Heb je de beste zorgverzekering gevonden? Dan kun je gelijk een zorgverzekering afsluiten. Je mag altijd gebruik maken van onze gratis overstapservice. Wij regelen dat de overstap perfect verloopt. Hierdoor sluit je oude zorgverzekering van 2019 naadloos aan op je nieuwe zorgverzekering van 2020.


  Zorgverzekering kiezen?

  In onze zorgvergelijker kun je snel en eenvoudig alle zorgaanbieders vergelijken en een zorgverzekering kiezen. Het fijne van onze zorgvergelijker is dat deze onafhankelijk is. Dit betekent dat alle beschikbare zorgverzekeraars met elkaar worden vergeleken, en dat je zelf kunt aangeven wat het beste bij jouw situatie past. Weet je bijvoorbeeld al dat je het komende jaar veel fysiotherapie nodig hebt, dan kun je dit aangeven in onze filters.

  Hieronder een tabel die de verschillen tussen de basis- en aanvullende verzekering laat zien.

  BasisverzekeringAanvullende verzekering
  HuisartsenzorgTandheelkundige zorg voor 18 jaar en ouder
  MedicijnenAnticonceptie (vanaf 21 jaar)
  Verblijf, onderzoek en behandeling in het ziekenhuisAlternatieven geneeswijzen, zoals acupunctuur of chiropractie
  Psychologische zorgBrillen- en lenzen
  Verloskundige zorgOrthodontie
  KraamzorgFysiotherapie (bij niet-chronische klachten)
  WijkverplegingVaccinaties
  Ziekenvervoer (spoedeisend)Podotherapie en steunzolen
  LogopedieEigen bijdrage voor hulpmiddelen en medicijnen

  Welke verschillende basisverzekeringen zijn er?

  Iedere basisverzekering vergoedt dezelfde zorg, maar de premie en de mate van vrije zorgkeuze verschilt per verzekeraar. Bekijk de verschillende polissen:

  • Budgetpolis
  • Naturapolis
  • Restitutiepolis

  Maar wat is het verschil? Lees hieronder alles over de drie polissen.

  zorgverzekering vergelijken

  Polissen in het basispakket

  Budgetpolis:

  Over het algemeen is bij de budgetpolis de premie het laagst, maar het aantal zorgverleners waaruit je kan kiezen beperkter. Het nadeel hiervan is dat als je naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder gaat, je moet bijbetalen voor de zorg. De kosten die je zelf bij moet betalen lopen soms wel op tot meer dan 50%. Het is dus verstandig om de zorgpolis goed door te nemen voordat je een budgetpolis afsluit in je basisverzekering.

  Naturapolis:

  Als je een naturapolis afsluit, wordt je zorg direct door de zorgverzekeraar betaald. Je kunt alleen terecht bij een gecontracteerde zorgaanbieder voor planbare zorg. Er is een zeer uitgebreid aanbod aan zorgverleners. Check wel altijd even de polisvoorwaarden en of jouw zorgverlener erbij staat, zodat je zeker weet dat jouw zorgkosten hier worden vergoed. De naturapolis is in verhouding iets duurder dan de budgetpolis, maar je krijgt daar dan wel meer zorgaanbieders voor terug.

  Restitutiepolis:

  Wil je bij elke zorgaanbieder terecht kunnen voor zorg? Bij een restitutiepolis kan je overal terecht en de kosten worden in de meeste gevallen (op basis van marktconforme tarieven) vergoed, ook al heeft je zorgverzekeraar geen contract met de zorgverlener. Het kan wel voorkomen dat je soms in eerste instantie de kosten zelf moet betalen en deze daarna terugkrijgt. Door de keuzevrijheid van een restitutiepolis heb je vrije zorgkeuze. Daarentegen is het geen goedkope verzekering: je betaalt de hoogste premie van de drie soorten polissen.

  Maak je geen zorgen: wat voor soort polis je ook afsluit, je kunt altijd bij alle zorgaanbieders terecht. De kosten worden alleen niet altijd vergoed. Heb je spoedeisende hulp nodig? Dan geldt deze regeling niet. Je kunt altijd bij ieder ziekenhuis en specialist terecht zonder onverwachte kosten.


  Heb ik een aanvullende verzekering nodig?

  Of je een aanvullende verzekering nodig hebt, ligt helemaal aan jouw eigen situatie. Niet iedereen heeft een aanvullende verzekering nodig. Het is voor veel mensen handig aangezien aanvullende verzekeringen zorg dekken die niet in het basispakket zijn opgenomen. De aanvullende verzekering is in tegenstelling tot de basisverzekering niet verplicht. Als je weet dat je aankomend jaar kosten zult maken voor de tandarts of fysiotherapeut, is het verstandig een aanvullende verzekering hiervoor af te sluiten. Zo ben je voor de meeste kosten gedekt.

  Kijk van tevoren goed voor jezelf na of de vergoedingen afwegen tegen de premie die je gaat betalen. Als dit niet zo is, kun je ervoor kiezen de kosten eenmalig zelf te betalen en geen aanvullende verzekering te nemen. Het is in principe mogelijk om je aanvullende verzekering bij een andere zorgverzekeraar af te sluiten dan waar je je basisverzekering afsluit. Veel mensen weten dit niet en het wordt ook zeker niet aangemoedigd door zorgverzekeraars; vaak worden er extra toeslagen gerekend op losse verzekeringen waardoor het voordeel weer wegvalt.

  zorgverzekering vergelijken

  Hoe werkt eigen risico zorgverzekering?

  Je eigen risico geldt voor de basisverzekering en verzekerden vanaf 18 jaar of ouder. De hoogte van het eigen risico is voor 2020 vastgesteld op €385,-. Wanneer je zorg gebruikt, kan het zijn dat sommige kosten onder je eigen risico vallen. Dat betekent dat je deze zorgkosten zelf moet betalen totdat je eigen risico van €385,- op is.

  Welke zorg valt onder het eigen risico?

  Bijna alle zorg uit het basispakket valt onder het eigen risico. Hieronder een aantal voorbeelden. Op de pagina over het eigen risico vind je een lijst met zorg die niet onder het eigen risico valt. Het is handiger om daarnaar te kijken, aangezien deze lijst kleiner is.

  • Ambulancevervoer: spoedeisend vervoer
  • Bloed prikken
  • Medicijnen
  • Ziekenhuisopnames
  • Ziekenhuisoperaties
  • Paramedische zorg, zoals logopodie en fysiotherapie.

  Naast het verplicht eigen risico kun je ook kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Hiervan kun je de hoogte zelf bepalen; hoe hoger je eigen risico, hoe minder je voor je premie betaalt.

  Voor welke zorg betaal ik geen eigen risico?

  • Zorgkosten van de huisarts
  • Zorgkosten voor kraamzorg
  • Tandartskosten onder de 18 jaar
  • Verzekerden onder de 18 jaar
  • Vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering
  • Wijkverpleging
  • Hulpmiddelen in bruikleen van bijvoorbeeld thuiszorg
  • Zorg van bepaalde chronische ziekten, waarbij verschillende zorgverleners betrokken zijn; ketenzorg

  Zorgverzekering vergelijken 2020?

  Elk jaar maakt het kabinet op Prinsjesdag bekend welke zorg onder het basispakket valt en welke zorg niet meer vergoed wordt door de basisverzekering. Er wordt ook bekend gemaakt wat er gaat gebeuren met het eigen risico, de zorgpremie en de inkomensafhankelijke bijdragen. Lees meer over wat er allemaal verandert aan je zorgverzekering in 2020.

  Hoe werkt de acceptatieplicht?

  Bij het afsluiten van een basisverzekering heeft de zorgverzekeraar een acceptatieplicht, maar bij een aanvullende verzekering mag een zorgverzekeraar je weigeren. In de zorgvergelijker kun je bij de acceptatietijd zien wat de wachttijd is. Na de wachttijd, weet je of de nieuwe verzekering je accepteert.

  Zorgverzekering vergelijken

  Via onze zorgvergelijker vergelijk je ruim 20 zorgverzekeraars op prijs, dekking, voorwaarden en gecontracteerde zorg. Per zorgverzekering tonen wij in de vergelijkingsresultaten de polis met de laagste prijs en de gewenste dekkingen.

  Overstappen van zorgverzekering

  Betaal je maandelijks een hoge zorgpremie en zou je het liefst minder willen betalen? Jaarlijks tussen half november en 31 december krijgt iedereen in Nederland de mogelijkheid om over te stappen van zorgverzekeraar. Neem 3 minuten de tijd om premies te vergelijken en je weet of je door een overstap kunt besparen.

  Opzeggen en overstappen

  Je ontvangt jaarlijks vanaf half november het nieuwe aanbod van je huidige zorgverzekeraar. Vergelijk dit nieuwe aanbod altijd met het aanbod van andere verzekeraars. Wil je een zorgverzekering met betere polisvoorwaarden of lagere premie? Zeg je huidige zorgverzekering op voor 31 december. Dan heb je tot 1 februari de tijd een nieuwe zorgverzekeraar te kiezen. Je nieuwe zorgverzekering gaat met terugwerkende kracht per 1 januari in. Zo ben je nooit onverzekerd.

  Overstapservice

  Sluit een nieuwe zorgpolis voor 1 januari af via Overstappen.nl en je nieuwe zorgverzekeraar zegt de oude zorgverzekering voor je op. Overstappen naar een andere zorgverzekering is hierdoor heel eenvoudig en snel geregeld.

  Vergelijken op premie en dekking

  Geef in de vergelijker aan welke zorgverzekering je nu hebt lopen. Zo kun je eenvoudig je huidige zorgverzekering vergelijken met de zorgaanbiedingen van andere zorgverzekeraars. Je kunt per zorgverzekering de dekkingen en polisvoorwaarden inzien en vergelijken.

  Top 3 zorgverzekeringen

  Op basis van je persoonlijke gegevens en gewenste dekkingen, tonen wij je de 3 goedkoopste zorgverzekeringen. Niet alleen de hoogte van de zorgpremie telt mee. Ook de gecontracteerde zorgverleners zijn belangrijk en worden weergegeven in onze zorgvergelijker.

  zorgverzekering vergelijken

  Bespaartips zorgverzekering

  De goedkoopste zorgverzekering vind je eenvoudig via Overstappen.nl. Met behulp van de zorgvergelijker krijg je gratis een advies over de voordeligste zorgverzekering voor je situatie. Omdat je zelf filters in kunt stellen met wat jij belangrijk vindt aan een zorgverzekering, heb je altijd het beste aanbod in handen.
  Zorgverzekering vergelijken

  Hoger eigen risico

  Er zijn diverse manieren om te besparen op de premie van je zorgverzekering. Stem jaarlijks de zorgpolis af op je wensen en behoeften. Ben je kerngezond? Dan heb je minder zorg nodig. Dan kun je bijvoorbeeld overwegen om je eigen risico te verhogen. Als je een hoger eigen risico neemt, betaal je per maand een lagere premie.

  Aanvullende zorgverzekering

  Ook is het mogelijk om alleen een basisverzekering af te sluiten. Kijk eerst of er in de aanvullende zorgverzekering zorg wordt vergoed waarvan je verwacht gebruik te gaan maken. Zo niet? Dan volstaat de basisverzekering en houd je geld over. De overweging om wel of geen aanvullende zorgverzekering te nemen kun je elk jaar opnieuw maken.

  Neem jaarlijks 3 minuten de tijd voor een vergelijking

  De meeste mensen vinden het veel gedoe, en denken niet veel te kunnen besparen met een vergelijking. “Ik denk niet dat ik teveel betaal,” hoor je vaak. Maar dikwijls kun je wel degelijk kosten besparen op je zorgverzekering. Hier kan je achter komen door moeiteloos de vergelijker in te vullen. Basisverzekeringen bieden exact dezelfde zorg aan, maar verschillen tóch van prijs per aanbieder. Reden genoeg dus om even die vergelijking te maken! Onderstaande aspecten kunnen een groot verschil maken in je kosten:

  • Bezoek alleen zorgverleners met een contract
  • Sluit een collectieve zorgverzekering af met een groep
  • Kies voor een internetverzekering
  • Vraag zorgtoeslag aan
  • Verzeker je partner apart

  Bezoek alleen zorgverleners met een contract

  Afhankelijk van het type polis dat je hebt afgesloten, wordt de zorg vergoed die je bij je zorgverlener hebt gekregen. Zorgverzekeraars maken met bepaalde zorginstellingen afspraken. Deze zorginstellingen staan dan ‘onder contract’. Maak je een afspraak bij een zorgverzekeraar die niet ‘onder contract’ staat? Dan heb je kans dat je zorg niet volledig vergoed wordt. Via onze vergelijker zie je meteen welke zorgverleners onder contract staan bij de desbetreffende verzekeraar.

  Collectieve korting basisverzekering

  Ook kun je besparen op je premie door je aan te sluiten bij een collectief. Val je onder een speciale doelgroep? Ben je bijvoorbeeld student, ondernemer of lid van een vereniging? Dan kun je samen met je groep een zorgverzekering afsluiten en collectieve korting ontvangen. Nadeel is dat iedereen andere zorg nodig heeft en dus liever voor een andere zorgverzekering kiest.

  Bij Overstappen.nl profiteer je ook van een collectieve korting, maar mag je zelf bepalen welke zorgverzekering je afsluit. Overstappen.nl kan collectieve korting aanbieden omdat wij zorgverzekeraars veel klanten leveren. Als beloning mogen wij overstappers hiervoor 10% op hun basisverzekering aanbieden en 12% op hun aanvullende zorgverzekering.

  Kies voor een internetverzekering

  Online je zaken regelen werkt sneller, efficiënter en er is bij verzekeraars minder personeel voor nodig. Dit betekent een grote besparing voor de verzekeraar wanneer je kiest voor een verzekering waarbij alles online geregeld wordt. Wees niet bang, alle online zorgverzekeraars hebben een klantenservice. Deze zijn vaak niet alleen telefonisch te bereiken, maar ook via chat, mail of soms zelfs Whatsapp.

  Vraag zorgtoeslag aan

  Ben je student of heb je een laag (midden)inkomen? Dan kom je in de meeste gevallen in aanmerking voor zorgtoeslag. Dit is een bijdrage van de overheid om mensen tegemoet te komen in de zorgkosten. Hoeveel je aan zorgtoeslag kunt krijgen, is afhankelijk van je situatie.

  Verzeker je partner apart

  Ieder persoon is anders en iedereen heeft behoefte aan andere zorg. Het is alleen voordelig om samen dezelfde polis te nemen wanneer je allebei dezelfde zorgbehoefte deelt. Is dit niet het geval? Dan kun je allebei beter een eigen verzekering afsluiten om te besparen.

  Waarom je zorgverzekering vergelijken via Overstappen.nl?

  Eén van de makkelijkste manieren om op je vaste lasten te besparen, is door het maken van een jaarlijkse vergelijking. Al je financiële producten jaarlijks vergelijken levert je in de meeste gevallen een flinke besparing op. Wij van Overstappen.nl willen je helpen je vaste lasten te verlagen. Overstappen.nl heeft als missie onder andere de verzekeringsmarkt transparanter te maken door de kosten bloot te leggen voor de klant. Meer duidelijkheid over de kosten van zorgverzekeringen zorgt ervoor dat consumenten een eerlijke vergelijking kunnen maken. Wij opereren zelfstandig en zijn niet aangesloten bij een overkoepelend bedrijf.

  Hoe komen jullie aan de hoge kortingen?

  Overstappen.nl biedt verzekeraars nieuwe klanten. Omdat wij veel consumenten begeleiden bij hun overstap ontvangen wij hiervoor korting. Deze korting krijgen onze overstappers weer op hun premie. De rest van onze inkomsten besteden wij weer aan het verbeteren van onze vergelijkers zodat consumenten in de toekomst nog beter kunnen vergelijken en besparen.

  Help ons de markt transparanter maken

  Door via Overstappen.nl te vergelijken, help je ons bij onze missie: het transparanter maken van de verzekeringsmarkt voor consumenten. Hierdoor worden premies en tarieven inzichtelijker en weet je in welke kosten je moet snijden om te kunnen besparen. Wij vinden kwalitatief onderzoek hierbij van groot belang. Dankzij jou kan Overstappen.nl steeds meer onderzoek doen en zo de vergelijkers verbeteren.

  Probeer nu onze slimme vergelijker uit

  Ontdek binnen een paar minuten hoe snel je vergelijkt. Via onze zorgvergelijker ontvang je direct na het invullen van enkele belangrijke gegevens een top 3 van zorgverzekeringen die het beste passen bij jouw zorgbehoefte. Een vergelijking maken betekent niet automatisch dat je moet overstappen. Het toont alleen wat je zou kunnen besparen door een overstap te maken. Het vergelijken én het overstappen is gratis. Dus kies nu voor je zorgverzekering vergelijken 2020.

  Top 10 meest gestelde vragen over zorgverzekeringen

  Om je sneller te kunnen helpen hebben wij de 10 meest gestelde vragen aan onze klantenservice voor je op een rijtje gezet.

  Klantenservice extra bereikbaar tijdens zorgseizoen

  In de maanden november en december is onze klantenservice ook open voor al je zorgvragen: maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 20.00 en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur: 020 – 760 42 42. Vragen stellen via Whatsapp kan ook: 06-23709984.

  Persoonlijk advies van experts

  Kom je er zelf niet uit, maar wil je wel graag je vaste lasten verlagen? Onze specialisten staan voor klaar om je te helpen bij het kiezen van een nieuwe verzekering en het beantwoorden van al je vragen: 020 – 760 42 42

  Ook andere verzekeringen vergelijken?

  Niet alleen op je zorgverzekering kun je veel geld besparen. Bekijk ook eens onze vergelijker voor autoverzekeringen of vind binnen enkele minuten de voordeligste uitvaartverzekering en bespaar nog eens honderden euro’s. Of wil je juist meer weten over geld lenen? Ook daar informeren we je graag over!

  Bekijk je beste zorgverzekering