Goedkoopste zorgverzekering

Vul je gegevens in en check je besparing

supplier-logo
€105,25
per maand
checkmark Ziezo Selectief
checkmark Directe acceptatie
checkmark Eigen risico van €385
supplier-logo
€116,95
per maand
checkmark Betaal eigen risico in termijnen
checkmark Bepaal wanneer je premie betaalt
checkmark Eigen risico van €385
supplier-logo
€119,08
per maand
checkmark Vrije zorgkeuze
checkmark Second opinion door specialisten
checkmark Eigen risico van €385

Goedkoopste zorgverzekering

Ben je op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering? Je kunt veel besparen op je zorgpremie. Dit komt doordat de premies van basisverzekeringen flink verschillen, terwijl de inhoud van het basispakket bij elke zorgverzekeraar hetzelfde is. Wat de goedkoopste zorgverzekering is, verschilt per persoon. De prijs is namelijk afhankelijk van 3 factoren: het eigen risico dat je neemt, of je overal terecht wilt kunnen voor zorg en welke aanvullende dekkingen je nodig hebt. Gebruik daarom onze zorgvergelijker. Daarin zie je meteen wat de goedkoopste zorgverzekering voor jou is en kan je gemakkelijk filteren op wat jij belangrijk vindt!

Inhoudsopgave:


Wat is de goedkoopste zorgverzekering?

Geen zin om te lezen? Luister hier.

Wat de goedkoopste zorgverzekering is, verschilt per persoon. De prijs die je betaalt voor je zorgverzekering is namelijk afhankelijk van 3 factoren:

  1. je eigen risico
  2. je vrije zorgkeuze
  3. je aanvullende dekkingen

Top 5 goedkoopste zorgverzekeringen

VerzekeraarZorgverzekeringPremie per maand
Zilveren KruisZieZo Selectief€105,95
JustJust Basic€107,95
Zilveren KruisZieZo Basic€108,75
De FrieslandVrije keus polis€110,50
HEMABasisverzekering€113,00

Verwacht je weinig gebruik te maken van je zorgverzekering? Dan kun je ervoor kiezen om het eigen risico van je basisverzekering vrijwillig te verhogen naar €885,-. In onderstaande tabel zie je de top 5 goedkoopste basisverzekeringen met een eigen risico van €885,-.

Top 5 goedkoopste zorgverzekeringen + €885 eigen risico

VerzekeraarZorgverzekeringPremie per maand
Zilveren KruisZiezo Selectief€79,95
Zilveren KruisZiezo Basis€83,95
FBTOZorgverzekering (Natura)€87,95
Salland ZorgverzekeringenBasispolis€89,40
United ConsumersBewust Basis + Tandongevallen€90,95

Lagere premie door vrijwillig eigen risico

Naast het verplichte eigen risico kun je kiezen voor een vrijwillig eigen risico, tot maximaal 500 euro. Het totale eigen risico kan hierdoor oplopen tot 885 euro per jaar. Als je kiest voor een vrijwillig eigen risico gaat de maandelijkse premie naar beneden. Maak je nooit gebruik van zorg, dan kun je op deze manier tot wel 24 euro per maand besparen op je zorgpremie. Als je toch gebruik maakt van zorg uit de basisverzekering, moet je het hele bedrag direct kunnen betalen.


Goedkoopste zorgverzekering 2020

De hoogte van je premie van je zorgverzekering, is afhankelijk van de basisverzekering die je kiest en of je wel of geen aanvullende verzekering gebruikt. Ondanks dat de basisverzekering dezelfde zorg vergoedt, verschilt de zorgpremie. Het verschil in premie zit in de keuzevrijheid van zorgverleners en de hoogte van de vergoeding van niet-gecontracteerde zorg. Bedenk dus goed of je overal terecht wilt kunnen voor zorg. Daarnaast is de prijs van je premie afhankelijk van het eigen risico dat je neemt.

Kies je voor een basisverzekering met een standaard eigen risico van €385,-? Dan kun je in onderstaande tabel de top 5 goedkoopste zorgverzekeringen zien met een eigen risico van €385,-.

Top 5 goedkoopste zorgverzekeringen + €385 eigen risico

VerzekeraarZorgverzekeringPremie per maand
Zilveren KruisZiezo Selectief€101,95
Zilveren KruisZiezo Basis€105,95
United ConsumersBewuzt Basis + Tandongevallen€105,95
Salland ZorgverzekeringenBasispolis€106,90
Ruime KeuzeBasisverzekering€107,25

Goedkope zorgverzekering

goedkoopste zorgverzekering

Wil je een goedkope zorgverzekering? Het is voordeliger om een internet- of budgetzorgverzekering af te sluiten via internet. Alle grote zorgverzekeraars bieden naast hun reguliere zorgverzekering een internetvariant aan. Door je zorgverzekering online af te sluiten, kan je dus geld besparen. Contact en andere handelingen met deze zorgverzekeraars verloopt enkel online. Deze goedkopere varianten van de zorgverzekeringen vind je in onze zorgvergelijker.


Goedkoopste basisverzekering

Budgetzorgverzekeringen zijn voordelig, omdat ze strengere polisvoorwaarden hanteren. Het betreft vaak een naturapolis met beperkte zorgkeuze. Dit betekent dat je voor bepaalde ingrepen alleen gebruik mag maken van een zorgbehandelaar waar de zorgverzekeraar een contract mee heeft afgesloten.

Dit kan inhouden dat je een langere reistijd hebt naar een gecontracteerd ziekenhuis of dat je medicijnen alleen bij een online apotheek kunt bestellen. Dit geldt overigens niet voor spoedeisende hulp. Hiervoor kun je bij ieder ziekenhuis terecht. In de zorgvergelijker houden we hier rekening mee: je ziet per zorgsoort welke vergoeding geldt voor gecontracteerde en niet-gecontracteerde zorg.


Bekijk de goedkoopste zorgverzekering


Goedkoopste aanvullende zorgverzekering

Naast het basispakket, kun je kiezen voor een aanvullende zorgverzekering. Bovenop de premie van het basispakket, betaal je een extra bedrag voor aanvullende vergoedingen. Denk hierbij aan kosten voor tandheelkunde, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en meer. Zorgverzekeraars vragen vaak verschillende prijzen voor dezelfde aanvullende verzekeringen. Geef in de vergelijker aan welke zorg jij nodig hebt. Hierdoor kun jij gemakkelijk vergelijken welke verzekering het goedkoopst is. Daarna kun je de beste zorgverzekering 2020 kiezen.


Wanneer overstappen zorgverzekering?

Overstappen naar een andere zorgverzekeraar kan van 12 november tot en met eind januari. Als je voor 1 januari een nieuwe zorgverzekering afsluit, wordt je oude zorgverzekering automatisch voor je opgezegd.

 

goedkope zorgverzekering

Wat krijg je vergoed?

In Nederland is iedereen verplicht een basiszorgverzekering te hebben. Natuurlijk ben je vrij om zelf de zorgverzekeraar te kiezen waarbij je die afsluit. Vanuit het basispakket van de zorgverzekering wordt belangrijke en essentiële zorg vergoed. Je moet overigens wel rekening houden met het eigen risico als je gebruik maakt van zorg uit het basispakket. Jaarlijks moet je de eerste kosten uit eigen zak betalen, op enkele uitzonderingen na. De rest wordt vergoed door de zorgverzekering.

Wil je meer weten over de specifieke typen zorg en in hoeverre deze vanuit het basispakket worden vergoed? De vergoedingen hebben we voor je op een rijtje gezet.


Vergoedingen alternatieve geneeswijzen

Verwacht je in het komende jaar gebruik te gaan maken van alternatieve geneeswijzen? Dan zou een aanvullende zorgverzekering in jouw geval kunnen lonen. Alternatieve geneeswijzen worden namelijk niet vanuit het basispakket vergoed, al is het wel mogelijk om je hiervoor aanvullend te laten verzekeren. Vanuit de aanvullende verzekering ontvang je dan een (gedeeltelijke) vergoeding voor de alternatieve geneeswijze. Wil je weten wanneer en onder welke voorwaarden je dit vergoed krijgt? Lees hier meer over de vergoeding van alternatieve geneeswijzen.


14 dagen bedenktijd

Een passende zorgverzekering vinden, kan een tijdrovende klus zijn. Wat is de beste zorgverzekering? En wie heeft de goedkoopste zorgverzekering? Maak gebruik van onze zorgvergelijker om de zorgverzekering te vinden die het beste bij je past. Tegen de scherpste prijs natuurlijk! Lees meer over zorgverzekering vergelijken.

Als je een verzekering online afsluit, heb je 14 dagen bedenktijd. Mocht je spijt krijgen van je aankoop, mag je binnen deze bedenktijd je bestelling annuleren. Dit wordt de wet ‘Koop op afstand’ genoemd.