Energie vergelijken en bespaar direct!

Vul je gegevens in en bespaar tot €450,- per jaar

Energie vergelijken

Wij vergelijken de volgende leveranciers

Klanten over Overstappen.nl

  Energie vergelijken

  icon

  103.598

  vergelijkers gingen je deze maand voor

  icon

  €450,-

  bespaar je jaarlijks op je energierekening

  icon

  9.0

  onze gemiddelde klantwaardering

   

  Energie vergelijken

  Energie vergelijken is gemakkelijk in onze energievergelijker. Binnen een paar minuten zie jij welke energieleveranciers de beste deals hebben voor jouw persoonlijke situatie. Omdat energiebedrijven bij ons openlijk met elkaar moeten concurreren, vind je hier exclusieve kortingen en tarieven. Daarmee bespaar je al snel €300 per jaar op je energiekosten! Vergelijk energie in 6 simpele stappen.

  energie vergelijken stap 1

  1. Energie vergelijken: wanneer?

  Geen zin om te lezen? Luister hier.

  Kijk even vlug naar je huidige energiecontract. Deze vind je waarschijnlijk ergens thuis in een kast en anders kun je hem makkelijk inzien op de website van je energieaanbieder. Op je contract vind je terug of de looptijd van je contract verlopen is, of dat je een contract voor onbepaalde tijd hebt. In beide gevallen is je contract vrij opzegbaar en kun je meteen aan de slag met stroom vergelijken.

  Is je contract nog niet verlopen? Je kunt het beste 8 tot 6 weken voor het einde van je huidige contract energie vergelijken. Dan lopen je oude en nieuwe contract naadloos in elkaar over.

  energie vergelijken stap 2

  2. Pak je jaarafrekening erbij

  Als je toch in de kast op zoek bent naar je energiecontract, zoek dan ook meteen even je meest recente jaarrekening. Hierop staat je jaarlijkse energieverbruik: vul deze gegevens in in de energievergelijker voor de beste vergelijking. De ene energiemaatschappij is namelijk voordeliger bij een bepaald verbruik dan de andere.

  Geen inzicht in je verbruik? Geen probleem! Op basis van je adres en gezinssamenstelling kunnen we een zeer goed schatting maken.

  energie vergelijken stap 3

  3. Huidige of nieuwe woning

  Wil je energie vergelijken voor je huidige woning? Geef dan aan bij welke leverancier je nu zit. We laten dan alleen eventuele verlengingscontracten van die leverancier zien. Kortingen en actietarieven gelden namelijk alleen voor nieuwe klanten.

  Ga je verhuizen en wil je energie vergelijken voor je nieuwe woning? Ook dat kan, mits je niet vastzit aan een contract. In dat geval kun je namelijk beter je huidige leverancier meeverhuizen. Als je een nieuwe leverancier op je nieuwe adres wilt, zeg dan zelf je huidige leverancier op en houd rekening met een opzegtermijn van 1 maand.

  energie vergelijken stap 4

  4. Groene of grijze energie?

  De herkomst van stroom en gas wordt voor veel mensen steeds belangrijker. Daarom kun je bij ons makkelijk filteren op groene en grijze energie. Kies je voor de optie ‘grijs’, dan zie je alleen deals van leveranciers die gebruikmaken van niet hernieuwbare grondstoffen zoals steenkool. Wil je dat jouw leverancier uitsluitend groene energie levert en een actieve bijdrage levert aan de ontwikkeling ervan? Ga dan voor groene stroom.

  energie vergelijken stap 5

  5. Energietarieven vergelijken: vaste of variabele energietarieven?

  Energietarieven vergelijken kun je in onze energievergelijker gemakkelijk doen, je kunt filteren op vaste en variabele energietarieven. Wil je nergens aan vast zitten? Ga dan voor variabel. Houd er wel rekening mee dat deze tarieven twee keer per jaar wijzigen. Ook zijn contracten met variabele tarieven duurder. De beste deals krijg je dan ook door te kiezen voor vaste tarieven.

  energie vergelijken stap 6

  6. De beste energieleverancier voor jou!

  Als het goed is heb je nu alle factoren die voor jou belangrijk zijn op een rijtje. Het is dus hoog tijd om alles in te voeren in onze energievergelijker. Je ziet dan precies welke goedkoopste energieleverancier de beste deal heeft voor jouw situatie. Wij tonen de laagste jaarprijzen: deze zijn vaak het laagst vanwege een welkomstkorting die aan het einde van je contract wordt uitbetaald. Meteen een lager maandbedrag? Ga dan voor een contract met actietarieven.

  Onze tip: vergelijk ieder jaar opnieuw

  Om zo min mogelijk te betalen voor je energie, kun je het beste ieder jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier kiezen. Dan profiteer je namelijk iedere keer van de welkomstkorting en betaal je nooit te veel. Bij ons ben je altijd welkom als je energie wilt vergelijken!

  Waarom een energievergelijker?

  Wat ons betreft hebben wij natuurlijk de beste energievergelijker. Maar, waarom zou je überhaupt stroom vergelijken? We hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rij gezet. De allerbelangrijkste: als je altijd bij dezelfde leverancier blijft zitten, loop je ieder jaar weer honderden euro’s mis.

  Energie vergelijken is helemaal gratis

  Bij ons vergelijk je gemakkelijk en snel energietarieven van alle leveranciers in Nederland. En daar vragen we niets voor terug. Ons doel is dat jij niet te veel betaalt, dus we zouden je nooit om geld vragen. Hoe we dan geld verdienen? Voor elk energiecontract dat via ons wordt afgesloten, krijgen we een kleine vergoeding van de nieuwe leverancier.

  En toch 100% energie vergelijken onafhankelijk

  Wij zijn aan geen enkele leverancier gebonden of verbonden. We kunnen dan ook volledig transparant zijn over ons verdienmodel. De fee die we ontvangen is geen percentage van het contractbedrag en is bij elke leverancier hetzelfde. Of je nu naar Nuon, Oxxio of Greenchoice gaat, ons maakt het niet uit! Wij bieden je deals die het beste zijn voor jóu!

  Voordeliger dan bij de leverancier zelf

  Je leest het goed! Op hun eigen websites hoeven leveranciers niet met elkaar te concurreren. Daar bieden ze dus altijd net even wat minder scherpe aanbiedingen. Op vergelijkingssites komen heel veel potentiële nieuwe klanten voor de leveranciers. Daarom zetten ze hun beste beentje voor en vind jij écht de laagste stroomprijzen.

  Energieleveranciers vergelijken

  Sinds de privatisering van de energiemarkt is het aantal aanbieders van energie in Nederland gigantisch toegenomen. Dat maakt het nu juist zo lastig om erachter te komen wat de beste is. En dat is nu precies waarom wij bestaan. Wij vergelijken àlle leveranciers. Ook als je niet direct via ons een nieuw contract kunt afsluiten. Dat is wel zo eerlijk.

  Na je vergelijking: wij regelen alles

  Na het afsluiten van je nieuwe contract kun je heerlijk achterover leunen. Wij sturen je een bevestigingsmail met alle voorwaarden en informatie die je nodig hebt. Vervolgens stellen we je nieuwe leverancier op de hoogte. Die zegt je oude contract op en zorgt ervoor dat je nieuwe contract op het juiste moment ingaat. In de tussentijd staan we altijd voor je klaar!

  energie vergelijken

  Altijd 14 dagen bedenktijd

  Het kan natuurlijk dat je, om wat voor reden dan ook, toch wilt afzien van je nieuwe contract. Na bevestiging van je nieuwe leverancier kun je daarom altijd 14 dagen kosteloos annuleren. Je blijft dan gewoon bij je huidige leverancier.

  Energie verdeling per provincie;

  Energie in Groningen
  Energie in Friesland
  Energie in Noord Holland
  Energie in Zuid Holland
  Energie in Gelderland
  Energie in Flevoland

  Je zit nooit zonder!

  Een nieuw energiecontract is puur administratief. Je apparaten blijven draaien op dezelfde elektriciteit. Je betaalt er alleen iemand anders voor. Je zult dan ook nóóit zonder energie komen te zitten. De levering gaat te allen tijde door.

  Energie verdeling per provincie;

  Energie in Limburg
  Energie in Noord Brabant
  Energie in Drenthe
  Energie in Zeeland
  Energie in Overijssel
  Energie in Utrecht

  10 veelgestelde vragen over energie

  1. Wat is het beste moment voor energie vergelijken?

  Heeft je huidige energiecontract geen einddatum? Dan is het vrij opzegbaar en kun je nu energie vergelijken. Loopt het nog langer dan 2 maanden? Wacht dan even, want anders riskeer je een boete en kun je welkomstkortingen mislopen. Je kunt het beste 6 tot 8 weken voor het einde van je contract een nieuwe leverancier uitzoeken. Je oude en nieuwe contract lopen dan naadloos in elkaar over en je betaalt geen dag te veel!

  2. Wordt mijn huidige contract voor me opgezegd?

  Alleen bij een verhuizing moet je zelf je huidige contract opzeggen. Anders neemt je nieuwe energieleverancier dit voor haar rekening. Jij hoeft dan alleen maar het beste energiecontract te kiezen.

  3. Wie verzorgt de overstap?

  Jij kunt achterover leunen! Wij melden jouw aanvraag aan bij je nieuwe leverancier. En die doet de rest. De overgang naar je nieuwe leverancier gaat helemaal automatisch.

  4. Welke energieleverancier biedt de laagste prijzen?

  Leveranciers concurreren constant. Daarom hebben ze vaak speciale acties en kortingen. Hierdoor is de leverancier met de laagste energieprijs iedere dag anders. Ook is de ene leverancier soms voordeliger voor jouw specifieke situatie dan voor die van iemand anders. Daarom kun je met energie vergelijken juist zo veel besparen.

  5. Kan ik niet beter direct bij de leverancier terecht?

  Nope.. Wij bieden betere prijzen dan de leveranciers zelf. Omdat er zo veel mensen bij ons energie vergelijken, gaan de leveranciers op vergelijkingssites extra stevig concurreren. Alleen het contract met de laagste prijs komt bovenaan onze lijst.

  6. Kan ik beter een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

  Wij raden je altijd een 1-jarig contract aan. Energietarieven bij meerjarige contracten liggen lager, maar je bespaart veel meer door elk jaar voor een nieuwe energieleverancier te gaan.

  7. Wie betaalt mijn welkomstkorting?

  Je nieuwe leverancier betaalt de welkomstkorting. Deze betalen ze meestal in een keer aan het eind van je contract. De korting wordt dan verrekend met het eindbedrag op je jaarafrekening.

  8. Welke leveranciers leveren écht groene energie?

  Er is eigenlijk geen leverancier meer zonder groene energie. Wel zijn er grote verschillen. Hoeveel groene stroom een leverancier levert, verschilt bijvoorbeeld enorm. Daarnaast investeren sommige leveranciers veel in groene energie. Wil je bij een écht groene aanbieder terechtkomen? Gebruik de filter ‘duurzame energie’ in de vergelijker. Dan ga je voor echt groen én echt goedkoop.

  9. Hoe lang duurt de overgang naar een nieuw energiecontract

  Het duurt gemiddeld 4 tot 6 weken tot alles geregeld is. De leverancier heeft veel administratief werk te verrichten en moet rekening houden met de wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Sneller nieuwe energie nodig? Je kunt voor een spoedaanvraag gaan. Neem dan altijd contact met ons op. We helpen je er graag bij. Ook als je bij een energiecollectief zit helpen we je graag.

  10. Is het bedrag op jullie website het daadwerkelijke bedrag?

  Gebruik je meest recente jaarafrekening om je verbruik in te vullen bij het energie vergelijken. Het daadwerkelijke bedrag zal dan nooit veel afwijken. Het voorschotbedrag wordt wel op basis van het gebruik op je adres in de laatste jaren berekend. Hierdoor kan je voorschotbedrag hoger of lager uitvallen. Je kunt dit wel op ieder moment aanpassen. Aan het eind van het jaar betaal je altijd op basis van je daadwerkelijke verbruik.

  Staat je vraag er niet bij? Bekijk hier alle veelgestelde vragen over energie.

  Meer vergelijken?

  Niet alleen op je energiecontract kun je veel geld besparen. Bekijk ook eens onze vergelijker voor autoverzekeringen of vind binnen enkele minuten de voordeligste uitvaartverzekeringen bespaar nog eens honderden euro’s. Of wil je juist meer weten over geld lenen? Ook daar informeren we je graag over!

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.
  • chat
   020 – 760 42 42
   Binnen: 1 min
  • chat
   06 – 23 70 99 84
   Binnen: 15 min
  • chat
   service@overstappen.nl
   Binnen: 2 uur
  • chat
   Begin chat
   Binnen: 4 min