Geld lenen ribbon

Lening afsluiten

Vergelijk je lening en sluit direct af. Rente vanaf 3,9%.

Vergelijk leningen

Wij vergelijken de volgende aanbieders

Een lening die bij je past

icon

3,9%

is het laagste rente percentage

icon

8,7

is onze klanttevredenheidsscore

icon

103.598

vergelijkers gingen je deze maand voor

Klanten over Overstappen.nl

  Een lening afsluiten

  Als je een lening afsluit, wil je de lening afsluiten bij een betrouwbare aanbieder die goede voorwaarden en een mooi rentebedrag biedt. Omdat kredietverstrekkers allemaal hun eigen voorwaarden en rentepercentages hebben, is het aan te raden om de aanbieders met elkaar te vergelijken. Geld lenen is nooit goedkoop, maar door goed op te letten bij wie je de lening afsluit, kan je er wel voor zorgen dat je een zo gunstig mogelijke lening afsluit.

  Wanneer mag je een lening afsluiten?

  Als je een lening afsluit, wordt altijd gekeken of je wel een lening mág afsluiten. Er zijn enkele redenen waarom je aanvraag afgewezen kan worden.

  • Je hebt een negatieve BKR-notering;
  • Je hebt een bijstandsuitkering;
  • Je hebt een werkloosheidsuitkering;
  • Je woont niet in Nederland.
  lening afsluiten

  Heb je een Wajong-uitkering, arbeidsongeschiktheidsuitkering of een nabestaandenuitkering? Dan is het wel mogelijk om een lening te krijgen, al worden er mogelijk wel extra voorwaarden gesteld. Met een lichte BKR-notering kan je vaak wel een lening afsluiten, al worden ook in dit geval vaak extra voorwaarden gesteld.

  Welke leningen kan je afsluiten?

  Er zijn twee soorten leningen: een persoonlijke lening en doorlopend krediet.

  Wat is een persoonlijke lening?

  Weet je zeker dat je maar éénmalig een bepaald bedrag nodig hebt? Bijvoorbeeld voor een nieuwe auto? Dan kan je het beste kiezen voor een persoonlijke lening. Bij deze lening betaal je iedere maand een vast bedrag met rente aan de kredietverstrekker. De rente en looptijd van de lening staan vast, waardoor je precies weet waar je voor tekent.

  Je moet minimaal €2.500 lenen en het maximum is €75.000. Je krijgt het bedrag in één keer op je rekening en kan geen extra geld lenen mocht je dit nodig hebben. Nadelen van deze lening zijn dat je soms extra kosten moet betalen als je het bedrag voortijd wilt aflossen. Daarnaast is de rente vaak duurder dan bij een doorlopend krediet. Er is een leeftijd waarop het geleende bedrag afgelost moet zijn; dit verschilt per aanbieder, maar ligt tussen de 65 en 75 jaar.

  Wat is een doorlopend krediet?

  Weet je niet hoeveel geld je moet gaan lenen omdat je, bijvoorbeeld, gaat verbouwen? Dan kan je het beste kiezen voor een doorlopend krediet. De looptijd en rente van deze lening zijn flexibel. Je moet minimaal €2.500 lenen en kan maximaal tot €75.000 aan geld lenen. Als je te weinig geld hebt geleend, kan je altijd meer geld bijlenen. Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je hebt geleend.

  De nadelen van deze lening zijn dat het rentepercentage wisselt en je al snel meer geld leent dan eigenlijk de bedoeling was. Er is een leeftijd waarop het geleende bedrag afgelost moet zijn; dit verschilt per aanbieder, maar ligt tussen de 65 en 75 jaar.

  Hoe werkt een lening afsluiten?

  Wil je een lening afsluiten en ben je benieuwd hoe het proces van aanvraag tot afgesloten precies werkt? Wij leggen het, stap voor stap, uit.

  1. Weet je welke lening je af wilt sluiten? Dan kan je deze aanvragen.
  2. Het is slim om de volgende gegevens bij de hand te houden:

   • Persoonlijke gegevens
   • Gegevens m.b.t. je inkomsten (zoals dienstverband, netto inkomen, ingangsdatum contract)
   • Gegevens m.b.t. je uitgaven (woonlasten, bestaande leningen, alimentatie, enzovoort)
  3. De kredietverstrekker controleert de aanvraag.
  4. Dit wordt gedaan bij het Bureau Krediet Registratie (BKR), waar gekeken wordt of je financiële en persoonlijke situatie bij de lening past. Als de lening bij je situatie past en de kredietverstrekker ervan overtuigd is dat je je maandlasten voor de lening kan betalen, wordt je aanvraag goedgekeurd.

  5. Zodra je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je een offerte.
  6. Dit gebeurt meestal binnen enkele werkdagen. Lees de offerte goed door. Ben je het met alles eens? Dan kan je de offerte ondertekenen. Ben je het er niet mee eens en wil je de lening niet afsluiten? Dan hoef je niets te doen.

  7. De kredietverstrekker controleert de ondertekende offerte en aanvullende documenten.
  8. Zodra je een bevestiging hebt ontvangen, kan je gebruikmaken van je lening.

  Hier moet je op letten:

  Wil je een lening afsluiten? Controleer dan de volgende dingen:

  • De rente die in je offerte staat;
  • Of er eventuele verplichtingen zijn als je de lening af gaat sluiten, zoals het afsluiten van een overlijdensrisico- of werkloosheidsverzekering;
  • Of je, als je een persoonlijke lening hebt, deze boetevrij kan aflossen;
  • Of je verplicht bent om een betaalrekening te openen;
  • Of je de maandelijkse aflossing en rente kan betalen.

  lening afsluiten