Uitvaartverzekering vergelijken

Wil je jouw uitvaartverzekering vergelijken? Dan zit je op de juiste pagina. Door een uitvaartverzekering af te sluiten, zorg je ervoor dat nabestaanden -als het moment daar is- op een goede manier afscheid van je kunnen nemen. Zij hoeven zich dan geen zorgen te maken over financiële kwesties. Een uitvaart kost gemiddeld zo’n €8.500; een bedrag waar je je nabestaanden liever niet mee wilt opzadelen. Daarnaast kan een verzekeraar een hoop regelwerk uit handen nemen.

Vergelijk uitvaartverzekeringen in november 2019

supplier-logo
€7,99
per maand
Uitgekeerd bedrag: €8.000
Doorlooptijd: Levenslang
Kind gratis meeverzekerd? Nee
– advertentie –
supplier-logo
€9,10
per maand
Uitgekeerd bedrag: €8.000
Doorlooptijd: Tot 85 jaar
Kind gratis meeverzekerd? Ja
– advertentie –
supplier-logo
€9,67
per maand
Uitgekeerd bedrag €8.000
Doorlooptijd Tot 85 jaar
Kind gratis meeverzekerd? Ja
– advertentie –
supplier-logo
€9,80
per maand
Uitgekeerd bedrag €8.000
Doorlooptijd Tot 80 jaar
Kind gratis meeverzekerd? Ja
– advertentie –
Bovenstaande premies zijn berekend met de geboortedatum: 01-01-1990.

Vergelijk de premie van uitvaartverzekeringen per leeftijd

Weet je na bovenstaande informatie nog niet welke uitvaartverzekeraar bij je past? Wij hebben voor jou op een rijtje gezet hoeveel premie vijf uitvaartverzekeraars vragen per leeftijd. Zo kan je in één oogopslag zien welke verzekeraar het goedkoopst is voor jouw leeftijd.

Van welke factoren is de premie afhankelijk?

  • Leeftijd: Des te jonger je bent als je de verzekering afsluit, des te minder premie je betaalt. Dit komt omdat de verzekeraar meer risico loopt als je op oudere leeftijd een uitvaartverzekering afsluit.
  • Looptijd: Als je een uitvaartverzekering afsluit, spreek je af tot wanneer je premie gaat betalen. Dit kan bijvoorbeeld de komende 30 jaar zijn of tot in je 80ste levensjaar.
  • Soort verzekering: Kies je voor een natura, kapitaal of combinatie uitvaartverzekering? Het verschil tussen deze verzekeringen is de manier waarop de verzekeraar bij overlijden uitkeert. Meer informatie hierover vind je op deze pagina.
  • Uitgekeerd bedrag: Hoeveel geld wil je uit laten keren bij overlijden? Houd hierbij goed rekening met je wensen en het bedrag dat uw uitvaart waarschijnlijk gaat kosten. Veel uitvaartverzekeraars bieden op hun website de mogelijkheid om te berekenen welk bedrag je zo ongeveer nodig zult hebben.

Kapitaalverzekeringen en belasting

Als je een kapitaalverzekering afsluit, moet je mogelijk belasting betalen. Dit geldt alleen als het bedrag boven de €7,033 is. Dit bedrag en lager vallen onder de vrijstelling van de Belastingdienst. Mocht je voor een kapitaalverzekering kiezen boven dit bedrag, vervalt de vrijstelling. Je moet dan het gehele bedrag opgeven, welke belast zal worden in Box 3, waardoor er 1,2% vermogensbelasting over betaald moet worden. Als je voor €9.000 een kapitaalverzekering afsluit, zal je dus voor €1.967 belast worden.

Je betaalt dan jaarlijks, gedurende de looptijd van je verzekering, 1,2% van het belaste bedrag.

Kinderen laten meeverzekeren

Heb je kinderen en wil je deze meeverzekeren? Bij veel uitvaartverzekeraars kan je je kinderen kosteloos meeverzekeren. Tot welke leeftijd zij kosteloos meeverzekerd zijn, hangt af van de verzekeraar.

Bij sommige verzekeraars worden kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd, bij andere verzekeraars zelfs tot 21 jaar oud. Heb je al een uitvaartverzekeraar op het oog? Controleer dan goed of de verzekeraar kosteloos meeverzekerd. Het komt namelijk ook voor dat kinderen níét gratis meeverzekerd worden. Bij sommige verzekeraars moet je kinderen binnen een bepaalde termijn bijschrijven; controleer dit goed in je polis, zodat je niet naast het net vist.

Ziekte of handicap: mag je geweigerd worden?

Een uitvaartverzekeraar heeft nooit acceptatieplicht en staat dus ook vrij om je te weigeren. Als je ziek bent of gehandicapt, kan het voorkomen dat de verzekeraar je weigert. Dit wordt gedaan omdat een uitvaartverzekeraar zo lang mogelijk premie wil ontvangen: des te eerder je sterft, des te meer geld zij zelf moeten toeleggen. Dit is dan ook de reden waarom sommige uitvaartverzekeraars om een medisch dossier vragen als je op latere leeftijd een uitvaartverzekering af wilt sluiten. Niet iedere uitvaartverzekeraar is even ‘streng’, doe daarom goed onderzoek naar de verschillende verzekeraars.

Een uitvaartverzekering kiezen via Overstappen.nl

Omdat wij niet bemiddelen en geen advies geven over begrafenisverzekeringen, kun je bij ons niet terecht voor advies met betrekking tot uitvaartverzekeringen. Op onze website geven we enkel een overzicht van 8 Nederlandse uitvaartverzekeraars. De premies in deze vergelijking zijn gebaseerd op basis van ijkgegevens. Met andere woorden, dit zijn de gegevens die gebaseerd zijn op een gemiddelde Nederlander. De ijkgegevens die wij gebruikt hebben voor de vergelijking zijn de volgende:

  • Geboortedatum: 01-01-1990
  • Verzekerd bedrag: € 8000,- (Tenzij niet mogelijk, dan de meest vergelijkbare optie gekozen)

Omdat Overstappen.nl zich alleen richt op de algemene informatievoorziening en niet op individuele zaken, nemen wij geen persoonlijke vragen in behandeling. Wij raden je aan om vóór het nemen van een uitvaartverzekeringen, advies in te winnen bij een specialist. Onze klantenservice zal geen advies geven betreffende een uitvaartverzekering. Zij zullen je doorverwijzen naar een uitvaartverzekering specialist.