Uitvaartverzekering afsluiten

Je uitvaartverzekering afsluiten? Bekijk dan deze 4 uitvaartverzekeraars

supplier-logo
€7,99
per maand
Uitgekeerd bedrag: €8.000
Doorlooptijd: Levenslang
Kind gratis meeverzekerd? Nee
– advertentie –
supplier-logo
€9,10
per maand
Uitgekeerd bedrag: €8.000
Doorlooptijd: Tot 85 jaar
Kind gratis meeverzekerd? Ja
– advertentie –
supplier-logo
€9,67
per maand
Uitgekeerd bedrag €8.000
Doorlooptijd Tot 85 jaar
Kind gratis meeverzekerd? Ja
– advertentie –
supplier-logo
€9,80
per maand
Uitgekeerd bedrag €8.000
Doorlooptijd Tot 80 jaar
Kind gratis meeverzekerd? Ja
– advertentie –
Bovenstaande premies zijn gebaseerd op de meest gekozen pakketten per verzekeraar voor iemand met de geboortedatum: 01-01-1990 (29 jaar)

Een uitvaartverzekering afsluiten doe je in de volgende 4 stappen:

  1. Kies een uitvaartverzekeraar
  2. Vul je geboortedatum in voor het berekenen van je premie
  3. Bepaal je looptijd, je uitgekeerd bedrag en of je kiest voor een begrafenis of een crematie
  4. Aanvragen en wachten op acceptatie

Een uitvaartverzekering afsluiten? Dat doe je zo

Wensen

Weet je al wat voor uitvaartverzekering je zoekt? Een kapitaalverzekering keert geld uit, een naturaverzekering vergoedt een vast pakket aan diensten en materialen en een combinatieverzekering bevat elementen van zowel een kapitaal- als naturaverzekering. Daarnaast moet je besluiten voor welk bedrag je verzekerd wilt zijn. Door te berekenen hoeveel je ongeveer kwijt zult zijn aan je uitvaart, kan je een schatting maken welk bedrag handig is om te verzekeren.

Vergelijken

Je weet nu wat voor verzekering je wilt en welk bedrag je wilt laten verzekeren. Hoog tijd om uitvaartverzekeraars te vergelijken! Hierboven vind je een overzicht van de goedkoopste uitvaartverzekeringen, maar we hebben ook een pagina speciaal gericht op uitvaartverzekeringen vergelijken. Handig als je toch meer informatie wilt hebben! Kijk goed naar de looptijd van verzekeringen, of kinderen meeverzekerd zijn en naar recensies van andere mensen.

Afsluiten

Heb je alles goed vergelijken en heb je een keuze gemaakt? Dan is het tijd om de uitvaartverzekering af te sluiten! Als je toch nog twijfelt, kan je het beste contact opnemen met een specialist. Wij kunnen je hier helaas niet bij helpen, aangezien wij ons alleen richten op algemene informatievoorziening.

Je kan de uitvaartverzekering afsluiten via de website van de verzekeraar. Je moet je persoonlijke gegevens en bankgegevens doorgeven. Daarnaast moet je betalen met welke frequentie je wilt betalen. Je kan hierbij denken aan maandelijks, jaarlijks of éénmalig. Daarnaast moet je een medische acceptatieprocedure doorlopen, waarbij je een gezondheidsverklaring in moet vullen. Alles ingevuld? Controleer het nog even voor de zekerheid en dan kan je de aanvraag afronden.

Acceptatie

Na je aanmelding moet je een aantal dagen wachten tot je reactie krijgt van je uitvaartverzekeraar. Nadat zij je aanvraag hebben verwerkt en beoordeeld, krijg je te horen of je geaccepteerd bent voor de verzekering. Je ontvangt daarnaast een polisblad met daarop informatie; bewaar deze en lees hem goed door.

Mocht je gezondheidsproblemen hebben, kan de uitvaartverzekeraar aan de hand van je gezondheidsverklaring besluiten om carenzjaren te hanteren. Carenzjaren houden in dat je, binnen een bepaalde tijd na het afsluiten van je uitvaartverzekering, geen uitkering ontvangt mocht je overlijden. Nabestaanden krijgen de betaalde premie of koopsom terug.