Vergoeding Laserepilatie verzekering
Ongewenste haargroei kan erg vervelend zijn. Scheren, epileren, harsen. Er zijn vele manieren om van deze haren af te komen. Laserepilatie biedt in sommige gevallen een meer definitieve uitkomst. Het valt niet onder de basisverzekering, maar in sommige gevallen wordt het wel vanuit de aanvullende verzekering vergoed. De vergoeding geldt voor vrouwen die last hebben van ongewenste haargroei aan het gezicht en de hals.
Aanvullende vergoeding laserepilatie
Met onderstaande aanvullende pakketten wordt laserepilatie volledig vergoed tot een bedrag van €300.
[product-list]Vergoeding laserepilatie vergelijken
Of een van de aanvullende pakketten hierboven voldoende is voor alle zorg die je nodig hebt in 2019, kun je het beste zien in onze vergelijker. Dan zie je direct waar je met jouw zorgwensen het goedkoopst uit bent.
[zorgvergelijker-angular baseurl=”/zorgverzekering” location=”shortcode” title=””]Waarom is zorgverzekeringen vergelijken voor mij de moeite waard?
- De premie van je huidige verzekeraar stijgt
- In 2019 wijzigen de dekkingen en voorwaarden
- Je bespaart op je aanvullende verzekeringen
Verder lezen
Wat is laserepilatie?
Hoe verloopt een behandeling?
Hoeveel bezoeken heb ik nodig voor permanente ontharing?
Verdwijnt al het haar na laserepilatie?
Waar moet ik aan denken voor en na de laserepilatie?
Mag ik me scheren voor de laserontharing?
Mag ik me epileren of harsen voor de laserontharing?
Wordt laserepilatie gedekt door mijn verzekering?
Valt laserontharing onder het eigen risico?
Dekt mijn aanvullende verzekering laserepilatie?
Huidtherapie
Aanvullend verzekerd voor laserepilatie
Bekijk de vergoedingen per verzekeraar
Wat is laserepilatie?
Door middel van lasers is het mogelijk om permanent ongewenste haren te verwijderen van plekken op het lichaam. De laser wordt afgesteld om het aanwezige pigment in de haren te bewerken. De haren op de huid worden door de laser verhit, hierdoor raakt het haarzakje oververhit. De hitte beschadigd het haarzakje zodanig dat er geen nieuwe haargroei meer mogelijk is. De huid wordt hiermee niet beschadigd. Het voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld scheren, harsen of epileren is dat de haargroei op de behandelde gebieden (deels) is verdwenen.
Hoe verloopt een behandeling?
Doorgaans wordt laserepilatie aangeboden door salons of ontharingsklinieken. Vaak wordt je uitgenodigd voor een intakegesprek. Dit is een oriënterend gesprek. Sommige aanbieders brengen geen kosten in rekening voor een intake. De specialist bespreekt de probleemgebieden en eventuele bijzonderheden door. Ook wordt het huid- en haartype vastgesteld. Aan de hand van deze intake wordt een behandelplan opgesteld. De specialist kan ervoor kiezen om alvast een klein deel van de huid bloot te stellen aan de laser. Op deze manier kan voor de volgende afspraak worden uitgesloten dat er sprake is van gevoeligheid voor de laser. Hierna volgen de behandelingen met de ontharingslaser.
Hoeveel bezoeken heb ik nodig voor permanente ontharing?
Per laserstraal kunnen meerdere haarwortels tegelijk worden behandeld. Toch is het vaak noodzakelijk 4 tot 10 keer terug te keren voor bezoek. Hoe vaak je terug moet keren voor een bezoek hangt van verschillende factoren af. Huids- en haarkleur, dikte van de haargroei en het te ontharen gebied spelen een rol. Het blijkt dat donker haar op een lichtere huid tot de beste resultaten leidt. Er is namelijk een groter contrast tussen huid en haar waardoor de laser gericht kan worden toegepast. Donkere huidskleuren en lichtere haarkleuren kunnen problematisch zijn. Bespreek met een specialist wat in jouw situatie van toepassing is. Daarnaast moet ook rekening worden gehouden met de verschillende groeifasen waarin een haar(zakje) zich kan bevinden. Daarom is het vaak noodzakelijk met tussenpozen van 4 tot 8 weken terug te keren voor de definitieve ontharing.
Verdwijnt al het haar na laserepilatie?
Van sommige lasers wordt beweerd dat 80 tot 100% van de haren na de volledige behandeling definitief zijn verdwenen. Ook wordt ervoor gewaarschuwd dat na de complete behandeling enkele fijne haartjes op de huid achterblijven. Deze haren kunnen niet door middel van de laserbehandeling worden verwijderd.
Waar moet ik aan denken voor en na de laserepilatie?
Het liefst ben je niet gebruind voor een behandeling. Vermijd dus zo veel mogelijk de zon of zonnebank. Bij een gebruinde huid kan een laserbehandeling namelijk witte vlekken of lichte brandwonden veroorzaken. Denk er ook aan om na de behandeling de zon en zonnebank te vermijden. Dit voorkomt donkere verkleuring van de huid. Het is dus raadzaam om zonnebrandcrème met een hoge factor te gebruiken na de behandeling. Van sommige medicatie is bekend dat ze lichtgevoeligheid kunnen veroorzaken. Het is dus belangrijk voor de laserepilatie aan te geven welke medicijnen je neemt. Denk ook aan pijnstillers en antibiotica. De specialist kan hier rekening mee houden en je eventueel verder adviseren. Ook wordt het vrouwen aangeraden om de behandelingen rond hun menstruatie te plannen. Vrouwen zijn tijdens deze periode extra gevoelig en hebben een verhoogd risico op pigmentvlekken.
Mag ik me scheren voor de laserontharing?
Scheren voor de laserepilatie vormt geen belemmering voor het eindresultaat. De laser richt zich op het pigment in het haarzakje. Aangezien scheren slechts het haar aan de oppervlakte wegsnijdt, blijft de laser in staat de haarwortel te verhitten. De gevolgen van de laserepilatie blijven hetzelfde.
Mag ik me epileren of harsen voor de laserepilatie?
Epileren of harsen wordt afgeraden. Bij deze vormen van ontharing wordt haar uit het haarzakje getrokken. De haarwortel blijft dan niet in het haarzakje achter. Dit betekent dat de laser geen pigment heeft om zich op te richten. Er vindt dan geen verwarming van het haarzakje plaats. Het haarzakje wordt niet beschadigd, dus het haar kan weer groeien.
Wordt laserepilatie gedekt door mijn verzekering?
Laserepilatie wordt niet gedekt door de basisverzekering. Het is wel mogelijk dat een aanvullende verzekering dekking biedt. Deze dekking is dan wel aan strikte voorwaarden gebonden. De meeste verzekeraars vergoeden alleen permanente laserepilatie voor vrouwen bij haargroei op het gezicht en de hals. De verzekeraar stelt enkele voorwaarden aan de vergoeding van laserepilatie. Aan de specialist kan de volgende eisen worden gesteld:
- De specialist is BIG-erkend. BIG staat voor ‘Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg’
- Hij of zij is lid van de NVH (Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten)
- Hij of zij is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.
Win advies in bij je zorgverzekeraar voor de exacte voorwaarden voor vergoeding van laserepilatie.
Valt laserontharing onder het eigen risico?
Laserontharing valt niet onder de basisverzekering, dus ook niet onder het eigen risico. Mogelijk wordt het wel vanuit je aanvullende verzekering vergoed. Aanvullende verzekeringen verschillen onderling. Verschillende dekkingspercentages en maximumbedragen kunnen gelden. Neem contact op met je zorgverzekeraar om de exacte polisvoorwaarden door te nemen.
Dekt mijn aanvullende verzekering laserepilatie?
Jouw aanvullende verzekering dekt mogelijk laserepilatie. De vergoeding geldt doorgaans alleen voor vrouwen die last hebben van ongewenste haargroei aan gezicht en hals. Neem contact op met jouw verzekeraar om te informeren of laserepilatie wordt gedekt en onder welke voorwaarden dit wordt gedaan. Heb je nog geen aanvullende verzekering die laserepilatie dekt maar zou je graag vergoeding willen ontvangen? Vergelijk via onze zorgvergelijker aanvullende verzekeringen die dekking bieden voor laserepilatie en sluit een zorgverzekering af met een passende dekking.
Huidtherapie
Door middel van laserepilatie kun je ongewenste haartjes van je gezicht laten verwijderen. Er bestaan ook andere methoden om kwalen aan je gezicht te verhelpen. Lees hieronder meer informatie over verschillende vormen van huidtherapie:
Vergoeding Acnétherapie
Vergoeding Camouflagetherapie
Vergoeding Oedeemtherapie
Vergoeding Huidtherapie
Aanvullend verzekerd voor laserepilatie
Wil je je in het komend jaar laten verzekeren voor laserepilatie? Doe de zorgvergelijker om te onderzoeken welke verzekeraars dekking bieden tegen de scherpste prijs.
[esos-chat]Waarom is zorgverzekeringen vergelijken voor mij de moeite waard?
- De premie van je huidige verzekeraar stijgt
- In 2019 wijzigen de dekkingen en voorwaarden
- Je bespaart op je aanvullende verzekeringen
Vergoedingen voor laserepilatie per verzekeraar
Deze vergoedingen gelden voor een 25 jarige vrouw en hebben betrekking op het jaar 2019. Kijk voor de persoonlijke polisvoorwaarden altijd op de website van de zorgverzekeraar.
Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Overstappen.nl werkt dagelijks aan het accuraat bijhouden van de informatie omtrent zorgverzekeringen. De zorgbranche is echter een snel veranderend landschap. Voor het beste advies neem je contact op met je huisarts. Kijk ook altijd eerst naar de specifieke polisvoorwaarden in onze vergelijker.
Waarom is zorgverzekeringen vergelijken voor mij de moeite waard?
- De premie van je huidige verzekeraar stijgt
- In 2019 wijzigen de dekkingen en voorwaarden
- Je bespaart op je aanvullende verzekeringen