Vergoeding anticonceptiepleister verzekering

Het enige middel dat je tegen seksueel overdraagbare aandoeningen beschermt zijn condooms. Ben je op zoek naar een middel dat je bescherming kan bieden tegen zwangerschap? Voor bescherming tegen alleen zwangerschap kun je kiezen uit verschillende anticonceptiemiddelen, waaronder voor de anticonceptiepleister. Ben je ouder dan 21 jaar? Dan kun je je aanvullend verzekeren voor anticonceptiva om een vergoeding voor de anticonceptiepleister te ontvangen.

Inhoudsopgave

Waarom is zorgverzekeringen vergelijken voor mij de moeite waard?

  • De premie van je huidige verzekeraar stijgt
  • In 2019 wijzigen de dekkingen en voorwaarden
  • Je bespaart op je aanvullende verzekeringen
Zorgverzekering vergelijken

Wat is een anticonceptiepleister?

Een anticonceptiepleister is een dunne, doorzichtige pleister die je onder andere op je arm kunt dragen. De pleister is 4,5 bij 4,5 cm en is qua betrouwbaarheid vergelijkbaar met de anticonceptiepil.

Werking van de anticonceptiepleister

De anticonceptiepleister geeft gedurende een week hormonen af. Wanneer je gedurende drie weken drie verschillende pleisters hebt opgeplakt en weer hebt verwijderd, las je een stopweek in. In deze week plak je geen anticonceptiepleister en komt je menstruatie op gang. Ook tijdens je stopweek ben je beschermd tegen zwangerschap. De pleister kan gedragen worden tijdens het douchen en ook zwemmen met de anticonceptiepleister vormt geen probleem.

Bescherming tegen zwangerschap

De anticonceptiepleister biedt bescherming tegen zwangerschap, maar niet tegen seksueel overdraagbare ziektes. Om jezelf te beschermen tegen soa’s is een condoom of vrouwencondoom geschikt.

Vergoeding Anticonceptiepleister verzekering

Mogelijke bijwerkingen

Als je gebruik maakt van de anticonceptiepleister is het mogelijk dat je te maken krijgt met bijwerkingen. Zo kan de anticonceptiepleister gespannen borsten veroorzaken en kan je misselijk worden door het gebruik. Deze bijwerkingen worden als erger ervaren dan bij het gebruik van de anticonceptiepil. Daarnaast is het risico op trombose groter dan bij gebruik van de gewone anticonceptiepil en heb je een iets hogere kans op hart- en vaatziekten. Deze kans wordt vergroot als je rookt en ouder bent dan 35 jaar.

Waar draag je de pleister

De pleister kan overal op de huid worden gedragen, behalve op de borsten en bovenbenen.

Anticonceptiepleister kopen

Anticonceptiepleisters kunnen worden verkregen bij de apotheek. Als je een anticonceptiepleister wilt kopen, heb je hier een recept voor nodig van de huisarts.

Recept huisarts

Voordat je een anticonceptiemiddel kunt gaan gebruiken, moet je een afspraak maken met de huisarts voor een gesprek. Met de huisarts overleg je of je een recept kunt krijgen voor de anticonceptiepleister.

Menstruatie overslaan

De anticonceptiepleister stelt je in staat je menstruatie goed te regelen. Wanneer je wegens bijvoorbeeld vakantie een menstruatie wilt overslaan, is dit mogelijk door de stopweek over te slaan.

Voordelen van het gebruik
van de anticonceptiepleister

De voordelen van het gebruik van een anticonceptiepleister is dat je maar één keer in de week aan de pleister hoeft te denken en je precies weet wanneer je ongesteld wordt. Ook blijft de pleister betrouwbaar wanneer je moet overgeven of last hebt van diarree. Let alleen op dat wanneer je een hoger BMI hebt dan 30, de pleister volgens Sense niet meer betrouwbaar is.

Vergoeding voor de anticonceptiepleister

Vergoeding voor de aanschaf van de anticonceptiepleister ontvang je alleen tot 21 jaar vanuit de basisverzekering. Tot 18 jaar ontvang je vergoeding vanuit de verzekering van je ouders en hoef je geen eigen bijdrage te betalen. Ben je tussen de 18 en 21 jaar? Dan moet je in veel gevallen een eigen bijdrage betalen. Om deze eigen bijdrage vergoed te krijgen is het mogelijk een aanvullende verzekering af te sluiten.

Vergelijken aanvullende verzekeringen 2019

Vergoeding voor de anticonceptiepleister kan worden verkregen vanuit een aanvullende zorgverzekering. Wil je een aanvullende verzekering afsluiten voor het ontvangen van anticonceptiepleister vergoeding? Omdat er geen speciale aanvullende verzekering bestaat voor anticonceptie, moet je op zoek naar een aanvullende verzekering met een goede dekking voor anticonceptie. Vergelijk aanvullende verzekeringen via onze zorgvergelijker.

Waarom is zorgverzekeringen vergelijken voor mij de moeite waard?

  • De premie van je huidige verzekeraar stijgt
  • In 2019 wijzigen de dekkingen en voorwaarden
  • Je bespaart op je aanvullende verzekeringen
Zorgverzekering vergelijken

Vergoedingen voor de anticonceptiepleister per verzekeraar

Deze vergoedingen gelden voor een 25-jarige vrouw en hebben betrekking op het jaar 2019. Kijk voor de persoonlijke polisvoorwaarden altijd op de website van de zorgverzekeraar.

Let op: De onderstaande vergoedingen zijn van toepassing op de algemene anticonceptie vergoeding.

Waarom is zorgverzekeringen vergelijken voor mij de moeite waard?

  • De premie van je huidige verzekeraar stijgt
  • In 2019 wijzigen de dekkingen en voorwaarden
  • Je bespaart op je aanvullende verzekeringen
Zorgverzekering vergelijken